Keresés ebben a blogban

2010. november 23., kedd

A zenekar története

2000 tavaszán öt vidéki srác alapította Gyulán a Magna Cum Laude zenekart. 

Zenei célkitűzésük nem volt más, mint egyszerű érzelmekkel, varázslatos dallamokkal átitatott szerzeményekkel lopják be magukat a nagyközönség szívébe. A zenekar nem állt be a sorba, dacolva a bevált sablonokkal, valódi értékeket hordozó, sajátos zenei világot alakítottak ki maguknak. 

A számtalan teltházas klub buli után a csapat első nagylemeze "Hangolj át" címmel jelent meg 2003-ban, melyről az első kislemezként kimásolt "Osztály" után érkezett az igazi áttörést jelentő "Minden állomás". Ezt a klipet a VIVA is a legmagasabb rotációs kategóriájában indította, valamint számos rádióállomás egyik legtöbbet játszott felvétele volt. 

2006. március 10-én kerül a boltokba a sokak által várt új nagylemez "Minden állomás" címmel. A Magna Cum Laude 10 olyan letisztult, finom, érzelmes dallamokat tartalmazó felvételt készített, mely teljesen új színt hoz a hazai popzene palettájára. A jó értelemben vett egyszerű dallamok könnyen megjegyezhető, értelmes szövegekkel párosulnak. A nagylemezt felvezető maxi a "Vidéki sanzon", melyhez egy fantasztikusan látványos, különleges technikát alkalmazó, igazi "utazós" videó is készült. A klippet már a VIVA csatornán is láthatjuk. 
A Magna Cum Laude az idei év első komoly meglepetése lehet, hiszen régen kapott egy fiatal zenekar ennyi pozitív visszajelzést mind a szakma, mind a nagyközönség részéről.  (forrás: zene.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése